Case: Henkilöstöravintolan karuselli

High Metal suunnitteli ja valmisti kahden itsenäisen linjan astianpesujärjestelmän pitkäaikaiselle kumppanilleen Metos Oy Ab:lle. Järjestelmässä on yhteensä kahdeksan Metos WD erikoisastianpesukonetta. Järjestelmän asennus tehtiin joulukuussa ja koeajoon päästiin tammikuun alussa 2021.

Karusellimuotoinen astianpalautusjärjestelmä mahdollistaa jopa 20 henkilön palauttaa astiat samanaikaisesti. Asiakas lajittelee astiat suoraan koreihin, jolloin integroiduilla biojätteiden käsittelyillä varustetut astianpesulinjat tarvitsevat ainoastaan 3 työntekijää puhtaiden astioiden purkuun. Tarjottimet aterimineen asetetaan yläpuoliselle pyöröhihnakuljettimelle, joka kuljettaa ne omille pesulinjoilleen.

Järjestelmän koneet ovat:

  • 2* Metos esihuuhteluyksikköä
  • 2* Metos PRM 60 esipesukonetta
  • 2* Metos WD 421 karusellipesukonetta varustettuina T60 kuivauslohkoilla
  • 2* Metos WD 40BRE tarjotinpesukonetta
  • 2* Metos WD ACS 47D ruokailuvälineiden pesukonetta
  • 2* Metos ACS 800 ruokailuvälineiden lajittelulaitetta
  • 2* Metos tarjotinlajittelijaa
  • 2* Metos WD 100GR patapesukonetta oheislaitteineen

Astianpesuosastoa ohjataan ja seurataan suuresta Siemensin kosketusnäytöstä, jonka värit ja selkeät tekstit tekevät siitä erittäin helppokäyttöisen.

   

  • Tarjottimet ja ruokailuvälineet erotellaan omille pesulinjastoilleen käyttäen High Metalin kehittämää painovoimaerottelua, johon soveltuvat myös ei-magneettiset ruokailuvälineet.

”Kun suunnitellaan astianpesuosastoa, joka koostuu useammasta koneesta on kuljettimilla ja kuljettimien ja koneiden yhteensovittamisella erittäin suuri merkitys kokonaisuuden toimivuuden kannalta. High Metalin pitkäaikainen kokemus ja erittäin vahva ammattitaito mahdollisti koko kokonaisuuden onnistumisen parhaalla mahdollisella tavalla. Jo kokonaisuuden suunnitteluvaiheen aikana High Metal pystyi pitkäaikaisella kokemuksellaan yhteensovittamaan koko astianpesukokonaisuuden niin, että toteutusvaihe pystyttiin suorittamaan sovitussa aikataulussa ja astianpesuosasto saatiin käyttöön haluttuna päivänä ilman ylimääräisiä viiveitä. High Metalin vahva panos astianpesuosaston käyttöönotossa auttoi loppukäyttäjää omaksumaan kokonaisuuden hallinnan ja ottamaan käyttöön astianpesuosaston hallitusti ja ilman vaikeuksia. Laitetoimittajan edustajana olen erittäin tyytyväinen niin toteutukseen kuin lopputulokseenkin. ” kertoo  Myyntipäällikkö Kari Pusa, Metos Oy Ab

Mikäli kiinnostaa tietää projektistamme tarkemmin tai olet kiinnostunut suunnittelu ja valmistuspalveluistamme, ota yhteyttä;

Projektivastaava:

Paul Lahtinen
+358 400 421 973
paul.lahtinen@highmetal.fi