Case: Tamminen – Lihanleikkuupöytä

Yksi vahvuuksistamme High Metalilla ovat uniikit asiakasräätälöidyt laitekokonaisuudet, jotka suunnitellaan ja valmistetaan juuri tiettyyn tilaan ja toimintatapaan.

Lihatukku Tammisella oli tarve uudelle lihanleikkuupöydälle. High Metalin valmistaman laitteistokokonaisuuden ruostumattomasta teräksestä tehty runko on kestävä ja soveltuu hyvin ruhon jatkokäsittelyyn sekä lihan erittelyyn. Integroitu hihnakuljetin siirtää erotellut lihapalat kuljettimen päässä olevaan mollavaunuun. Kuljetinhihna on food grade -tasoa ja laitteisto on suunniteltu kestämään suuriakin kuormia.

Elintarvikkeiden kanssa työskennellessä hygienia on ensisijaisen tärkeää, joten pöydän tasot tehtiin helposti ylös nostettaviksi ja leikkuualustat ovat konepestäviä. Myös laitteiston van der Graaf -rumpumoottori on vesipestävä ja kuljetinhihnan liukualustat yksinkertaisia puhdistaa.

Työ leikkuupyödän äärellä on fyysistä, joten myös työergonomiaan kiinnitettiin suunnittelussa erityistä huomiota. Seitsemän työpisteen pöydässä on avonainen ylähylly lihalaatikoille ja etuosassa pitimet leikkausvälineille. Työskentelytasot on valmistettu luistamattomasta teräsritilästä.

Lihatukku Tammisen Tuotantojohtaja Jaakko Vaartio kommentoi leikkuupöytää seuraavasti: ”Uusi linja on toiminut lähes moitteettomasti. Tehokkuus ja työskentelyolosuhteet ovat parantuneet osastolla. Osaston tilaratkaisuna uusi linja oli käänteentekevä.”

High Metal Oy:n projektivastaava:

Paul Lahtinen
+358 40 421 973
paul.lahtinen@highmetal.fi