Esittelyssä suunnittelija Markus Rytilä

Meidän pajaltamme löytyy ammattilaisia hyvin erilaisista taustoista. Moni nykyinen highmetalilainen on tullut meille alunperin hommiin harjoittelun kautta, mutta löytänyt valmistumisen jälkeen täältä vakituisen paikan. Töissä viihtyminen on meille ylpeydenaihe ja taitavista ja innostuneista tekijöistä halutaan pitää kiinni. Jos hyppy suurempiin saappaisiin kiinnostaa, meillä tuetaan henkilöstöä oman osaamisen kartuttamisessa.

Alunperin lentokoneasentajaksi valmistunut Markus ehti työskennellä myös puolustusvoimilla ennen paluuta koulunpenkille. Metallialan peruskoulutuksen jälkeen Markus tuli meille työharjoitteluun vuonna 2015 ja viihtyi niin hyvin, että jäi tänne hommiin – ensin levysepäksi ja myöhemmin särmäyspuristimen käyttöön. Koulutusinto ei ole kuitenkaan työvuosien saatossa laantunut mihinkään ja tällä hetkellä Markus opiskelee konetekniikan insinööriksi. Opintojen myötä tuotannon tehtävät ovat vaihtuneet suunnittelupöytään.

Nykyisessä työssään Markus vastaa meillä astianpalautuslinjastojen suunnittelusta ja avustaa muun muassa uima-altaiden suunnittelun kanssa. Aiempi tausta tuotannon puolella on ollut eduksi suunnittelijan hommissa.

”Aiemman kokemuksen jälkeen on ollut mielenkiintoista päästä tutustumaan suunnitteluprosessiin tuotteiden taustalla. Tuotteet ovat olleet hyvinkin tuttuja jo hallin lattialta ja tästä onkin ollut paljon hyötyä suunnittelutyötä opetellessa. High Metalilla tuotanto on samoissa tiloissa suunnittelun kanssa, joten päivittäin pääsee näkemään oman suunnittelutyön tuloksen myös käytännössä ja saamaan palautetta tuotteiden kehitykseen suoraan tuotannolta”, Markus kertoo.