High Metal vuosikatsaus

Vuosi 2021 on on päättymässä ja on aika kiittää asiakkaita, yhteistyökumppaneita sekä meidän omaa tiimiä koko vuodesta!

Meidän High Metal Oy:n osalta vuosi 2021 piti sisällään sekä myötä- että vastoinkäymisiä. Toimintaamme varjosti edelleen COVID-19 aiheuttama komponenttipula, joka puolestaan viivästytti hankkeiden käyttöönottoja. Häiriöstä huolimatta saimme toimitukset pääosin hyvin matkaan. Iloa ja onnistumisia vuoteen on mahtunut runsaasti, ja onneksi meidän henkilöstö on pysynyt pääosin terveenä.

Vuoden onnistumisista ja kohokohdista haluaisin nostaa esiin muutaman esimerkin:

🏊‍♀️ Uima-allasliiketoimintamme on jatkanut vahvaa kasvuaan, ja yhtenä vuoden tärkeimpänä pääavauksena toimitimme täysimittaisen uima-altaan Hakunilan uimahallille heinäkuussa (linkki caseen).

🌲 Metsä- ja biotuoteteollisuuden investoinnit ovat näkyneet myös meillä hyvänä tilauskantana, ja uskomme trendin jatkuvan myös ensi vuonna.
🎯 Osallistuminen Kasvu Open -kilpailuun, ja siellä yli 500 yrityksen joukosta karsiminen 10 upean finalistin joukkoon. Kovien yritysten joukossa oli opettavaista ja ennen kaikkea kunnia olla. Koko kilpailuprosessi vahvisti minulle sen, että kehitämme strategisesti High Metallia oikeaan suuntaan (linkki Kasvuopeniin).
🧀 Kuluvan vuoden aikana panostuksia T&K -toimintaan on tehty paljon, ja se näkyi monella tapaa toiminnassamme. Meidän portfoliossamme erityisesti elintarviketeollisuuden uusien teknologioiden tuotteet, kuten juustonvalmistuslaitteet ja vertikaaliviljely edustavat uusia tulevaisuuden innovaatioita, joita olemme yhdessä tutkimuslaitosten, yliopistojen, kumppaneiden sekä rahoittajien kanssa päässyt tekemään. Sitouduimme 58 muun Teknologiateollisuus Ry:n jäsenyrityksen kanssa kasvattamaan omia T&K -panoksia, jos valtio ryhtyy toimenpiteisiin – yhteisenä tavoitteenamme on 4 % T&K-panostukset BKT:sta. (Lue lisää tiedotteesta)

Mikään yllä ei olisi mahdollista ilman tiimiä! Meidän tiimi on kasvanut vuoden aikana paljon, ja olemme saanut huippuluokan osaajia mukaan tuotantoon, T&K -tiimiin, taloushallintoon, sekä liiketoimintarooleihin. Myös meidän hallitusta vahvistettiin viime keväänä. Itse olen ollut jo kohta 4 vuotta yrittäjänä, ja kyllä tässä on paljon oppinutkin. On mukava ollut luotsata 72 vuotista start-up veteraania kansainväliseen kasvuun ja teknologiayhtiöksi yrittäjäkollegoiden Juha ja Lauri Nurmisen kanssa.

Ensi vuoden osalta näkymät ovat hyvät ja uskon, että pystymme jatkamaan kasvua vakaan toiminnan sekä uusien tuotteiden ja innovaatiotyön myötä. Erinomaisen tiimin, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa on mukava lähteä tulevaan vuoteen.

Kiitokset kaikille vuodesta 2021, ja oikein hyvää uutta vuotta sekä menestystä vuodelle 2022!

Terveisin,

Petri Kalliokoski
Toimitusjohtaja
High Metal Oy – MKT Dairy & Food