Kaisa Poutanen High Metalin hallitukseen

Kaisa Poutanen valittiin High Metalin hallitukseen huhtikuussa 2020. Hän tuo lisää osaamista tulevaisuuden elintarviketeollisuuden kehitykseen. Kaisalla on erittäin laaja kokemus elintarvikealan kehittäjänä mm. VTT:n elintarviketeknologian tutkimusprofessorina sekä Kuopion yliopiston elintarvikkeiden terveysvaikutusten tutkimuskeskuksen johtajana. Tuoreimpana aktiviteettinaan hän on mukana myös tulevaisuuden ruokaan keskittyvässä Nordic Food Tech -pääomasijoitusyrityksessä.

Kaisa Poutanen on tekniikan tohtori, joka on tehnyt työuransa elintarviketeknologian ja biotekniikan parissa VTT:llä, viimeiset 30 vuotta tutkimusprofessorina. Jäätyään VTT:n päätoimesta eläkkeelle hän jatkaa vielä osa-aikaisesti Senior Advisor -nimikkeellä. Poutanen myös johti Elintarvikkeiden terveysvaikutusten tutkimuskeskusta Kuopiossa vuosina 2001–2009 nykyisessä Itä-Suomen yliopistossa ja toimi tämän yliopiston ja VTT:n yhteisenä akatemiaprofessorina 2010–2014.

“Olemme erittäin innoissamme saadessamme tällaisen pitkän linjan elintarviketalouden rautaisen osaajan hallitukseemme. Kaisa antaa tuoretta ja monipuolista näkemystä elintarviketeollisuuden kehityksestä ja tulevaisuuden trendeistä. Hänen osaamisensa auttaa meitä myös tutkimaan useita mahdollisuuksia elintarviketeollisuuden kone- ja laitevalmistukseen nykyisen MKT-toiminnan rinnalle”, kertoo High Metalin hallituksen puheenjohtaja Petri Kalliokoski.

Kaisa on pitkään vetänyt suuria kansainvälisiä tutkimushankkeita ja ollut aktiivisesti mukana viemässä tutkimustuloksia käytäntöön. Tutkijauran päättyessä häntä kiinnostaakin erityisesti se, miten maailmaa voi muuttaa monipuolisen osaamisen avulla.

”Ruokatuotanto on suuressa murroksessa, johon käynnissä oleva pandemia tuo omat haasteensa. Joudumme huolehtimaan ruuan riittävyydestä, raaka-aineita kunnioittavasta ja haaskaamattomasta tuotantoketjusta mutta myös kaupunkilaistuneen digiajan kuluttajan tarpeista ja arvomaailmasta. Uskon elintarvikeprosessien muuttuvan yhä ketterämmiksi ja paremmin säädetyiksi, ja myös tiedon suureen rooliin ja hyödyntämiseen läpi tuotantojärjestelmän. Ruuan valmistuksen ja jakelun tavat muuttuvat yhä kuluttajalähtöisemmiksi, ja palvelullistuminen lisääntyy”, Poutanen kertoo.

”Tulevaisuuden ruokatuotannon kehittymisessä koneilla ja laitteilla on oma tärkeä osansa, joten High Metal Oy:n  elintarviketeollisuuden tuotantolinjoihin liittyvä liiketoiminta kiinnostaa minua erityisesti. Näen monia mahdollisuuksia siinä, että High Metal haluaa kehittyä ja kasvaa tällä alueella. Ketteränä toimijana se voi olla mukana uuden elintarviketalouden kehittymisessä, ja on hienoa olla mukana pohtimassa uusia linjauksia”, taustoittaa Kaisa hallitustyöskentelyn lähtökohtia.

Katso lisätietoa High Metal Oy:n hallituksesta »