Kurkkua vertikaalissa ja kyyttöä metsässä – Luken sidosryhmätilaisuus

Kuva: Juuso Merta

Huoltovarmuus puhuttaa juuri nyt enemmän kuin koskaan. Kuinka turvata ruoantuotannon omavaraisuus ja elintarvikkeiden kestävä tuotanto?

Luonnonvarakeskus järjesti maaliskuun lopulla Pikku-Finlandiassa sidosryhmätilaisuuden, jossa suomalaisyritykset ruoan- ja energiantuotannon saralta esittelivät ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi. High Metalin uusi elintarviketeknologian liiketoimintajohtaja Katja Häkkä oli tilaisuudessa puhumassa Luonnonvarakeskuksen ja High Metalin yhteisestä kehitysprojektista.

Olemme kehittäneet yhdessä Luken kanssa mallia kurkkujen vertikaaliviljelystä. Kontrolloitu viljely-ympäristö mahdollistaa kasvien kukinnan tarkan säätelyn, jonka ansiosta myös satokausi pidentyy. Vertikaaliviljelyprojekti on hyvä osoitus High Metalin vahvasta tuotekehitysosaamisesta sekä malliesimerkki tutkimuksen ja yritysten yhteistyöstä. Kun Luonnonvarakeskuksen tutkijat välittävät meille tietoa viljelyn vaatimuksista, meidän suunnittelijamme muuntavat ne teknisiksi ratkaisuiksi.Lue lisää tapahtumasta Luonnonvarakeskuksen sivuilta ->