Case: Labio lämmityselementit

Lahdessa toimiva Labio Oy tarjoaa biojätteen ja puhdistamolietteen käsittelypalveluita teollisuudelle, jätehuollon operaattoreille sekä yhdyskunnille. Suomen suurimmassa biokaasun tuotanto- ja jalostuslaitoksessa tuotetaan jätteistä kotimaista, uusiutuvaa biokaasua.

Mädätysaltaiden vanhat mustasta teräksestä tehdyt lämmityselementit olivat tulleet tiensä päähän ja ne oli tarve uusia. Labiolla oli näkemys että uudet tehtäisiin haponkestävästä teräksestä jolloin niistä saadaan pitkäikäiset ja toimintavarmat. Samalla myös suunniteltiin lämmityselementtien rakenne uusiksi High Metalin toimesta.

High Metal Oy valmisti uudet lämmityselementit ja putkistot haponkestävästä AISI316L teräksestä. Ensimmäinen allas oli työn alla helmikuussa ja toinen kesäkuussa 2020.

Oli hämmästyttävää kuinka aktiivisesti High Metal toimi valmistussuunnittelun aikana. He testasivat rakennedimensioiden painekäyttäytymisen ja esittivät näiden perusteella mitoitukseen muutoksen. Tällä tavoin löydettiin valmistuksellisesti vahvempi rakenne joka täyttää tavoitteiden mukaisen lämpöteknisen mitoituksen,” kertoo Labion laitospäällikkö Matti Puranen.

 

Ota yhteyttä, jos haluat kuulla lisää High Metal Oy:n suunnittelu-, valmistus- ja asennuspalveluista.

Projektin vastuuhenkilö:

Henri Granberg
henri.granberg@highmetal.fi
+358 40 573 9646