Mustasaaren uimahallin asennus

Kerroimme viime syksynä, että meidät on valittu allastoimittajaksi Mustasaaren uuteen uimahallihankkeeseen Pohjanmaalla. Uima-allaskokonaisuutta on työstetty ahkerasti koko talvi sekä kevät, ja altaiden asennustyöt päästiin aloittamaan vapun jälkeen. High Metal valmistaa uimahalliin 25-metrisen uima-altaan, lastenaltaan sekä monitoimialtaan.

Ensimmäisessä asennusvaiheessa altaiden lohkot nostettiin kellarikerrokseen rakennetun teräskehikon päälle työmaalla Mustasaaressa. Paikoilleen siirretyt lohkot suojattiin huolellisesti seuraavan kerroksen rakentamista varten.

”Suurten allaselementtien nostaminen on aina tarkkaa työtä ja homma sujui mainiosti. Erillään valmistetut lohkot sopivat tarkasti toisiinsa sekä altaita ympäröivään betonilaattaan”, Toimitusjohtajamme Petri Kalliokoski kertoo.

Asennustyöt jatkuvat syksyllä, kun työmaalla päästään tekemään sisätöitä. Seuraavassa työvaiheessa altaiden lohkot hitsataan yhteen ja altaat varustellaan loiskekouruilla, tulosuuttimilla, tikkailla sekä kaiteilla.

Uimahalli on tarkoitus ottaa käyttöön keväällä 2024