Case: THL obduktiopöydät

THL:n oikeuslääketieteelliset toiminnat Kytösuontieltä, siirtyivät uudisrakennukseen Helsingin Tilkanmäen kampukselle.

Vainajien käsittelyyn sisältyvät uudet K-rakennuksen tilat huokuvat uutuuttaan- ja valoisuutta.  High Metal Oy asensi vainajienavaustiloihin uusinta tekniikkaa sekä ergonomiaa sisältävät obduktiopöytäkokonaisuudet sekä vainajien säilytysjärjestelmät.

Vainajien avaukset suoritetaan viidessä erillisessä salissa, joihin toimitimme yhteensä 10 pöytäkokonaisuutta. Pöytien toiminta sisältää mm. laajat nosto ja laskutoiminnat, avustajanpöydän ” tilt toiminnan” sekä integroidun punnitusjärjestelmän molemmille pöydille helppokäyttöisellä käyttöliittymällä. Järjestelmässä on myös liityntävalmius tunnetuimmille tietokannoille (SQL).
Tällöin potilaan tiedot voidaan siirtää automaattisesti asiakkaan tietojärjestelmiin.

Vainajien säilytysjärjestelmätoimitus sisälsi tilan kaikkiaan 220 vainajalle. Säilytysjärjestelmä on rakennettu modulaariseksi ja sitä voidaan helposti muuttaa tarpeiden mukaan. Toimitukset valmistuivat K-rakennukseen samanaikaisesti obduktiopöytien kanssa. Säilytysjärjestelmä on suunniteltu siten että muovikourut ja pyörällisiä kouruja voidaan käyttää samanaikaisesti eri hyllytasoilla. Järjestelmän pestävyyteen ja hygieenisyyteen kiinnitimme suunnittelussa erityistä huomiota.

Laitteiden ominaisuudet, ergonomia, hygieenisyys, automaatio ja huollettavuus olivat tärkeässä roolissa kun asiakas teki hankintapäätöstä. Tähän pystyimme vastaamaan asiakaslähtöisellä palvelulla sekä innovatiivisella suunnitteluosaamisella”, toteaa myyntipäällikkö Jussi Heiskanen High Metal Oy: stä.

Yllätyksiä projektin aikana ei tullut ja aikataulu piti kuten oli sovittu”, jatkaa projektin tekninen asiantuntija Jari Pulliainen THL:ltä.

Yhteistyö allianssihankkeessa oli kaikkiaan vaivatonta, johtuen selkeistä kokonaisuuksista ja NCC Oy: n tarkkaan laaditusta projektiaikataulusta.

Lue lisää terveysteknologian ratkaisuistamme »

Ota yhteyttä, jos haluat kuulla lisää High Metal Oy:n asiantuntijalta:

Jussi Heiskanen
Myyntipäällikkö
+358 400 405 122
jussi.heiskanen@highmetal.fi