Case: Kurkun vertikaalikasvatusta Piikkiössä

High Metalin Paul Lahtinen ja Katja Häkkä pääsivät ennen vappua tutustumaan Luonnonvarakeskuksen Piikkiön toimipisteessä kurkkujen vertikaaliviljelyyn. Luke kehittää korkeiden tuotantokasvien vertikaaliviljelyratkaisua Business Finlandin myöntämän Research to Business -rahoituksen avulla. High Metal on projektissa mukana vertikaaliviljelylaitteiston teknisen suunnittelun ja valmistusteknologian osaamisen kautta.

Vertikaaliviljely kasvitehtaissa mahdollistaa ruoantuotannon esimerkiksi alueilla, joilla avomaankasvatus tai perinteinen kasvihuoneviljely eivät ilmasto-olosuhteiden takia onnistu. Vertikaaliviljelyssä tuotanto tapahtuu suljetussa ympäristössä LED-valojen alla ja kasveja kasvatetaan toistensa päälle pinotuissa hyllyissä. Suljetun kasvatusympäristön ansiosta se on paikallisista ilmasto-olosuhteista riippumaton tuotantomenetelmä. Kasvien kasvuun vaikuttavia tekijöitä pystytään hallitsemaan, ja vedenkulutusta sekä torjunta-aineiden käyttöä minimoimaan.

Tutustuminen laitteistoon paikan päällä lisäsi ymmärrystä vertikaaliviljelyn mahdollisuuksista ja haasteista, erityisesti korkeiden tuotantokasvien näkökulmasta. Tähänastiset tulokset projektista ovat olleet erittäin lupaavia ja kasvatettujen kurkkujen todettiin olevan myös laadultaan ja maultaan erinomaisia.

Lue lisää vertikaalikasvatuksesta Luonnonvarakeskuksen sivuilta täältä->

Kysy lisää elintarviketeknologioiden ratkaisuista asiantuntijaltamme:

Katja Häkkä
katja.hakka@highmetal.fi
+358 50 398 7538