Tuotantoympäristö

Toteutamme erilaiset asennusvalmiit järjestelmät ja tuotteet testattuina ja viimeisteltyinä asiakkaan tarpeiden mukaan. Toimimme omissa 4000 m2 tiloissa Vantaalla.

Palveluihimme kuuluvat mm.

  • laserhitsaus,
  • laserhybridihitsaus,
  • laserleikkaus,
  • särmäys,
  • mankelointi ja
  • hitsausmenetelmät TIG-, MIG- ja MAG-laitteilla.

Osan pintakäsittelyistä hoitaa yhteistyökumppanimme, keraamisen puhalluksen ja mekaaniset hionnat suoritamme omissa tuotantotiloissamme.

Monipuolista osaamista erilaisiin tarpeisiin

Prosessiteollisuudessa kiinnitetään erityistä huomiota käytettävien materiaalien ominaisuuksiin. High Metal Oy:n juuret ovat syvällä ruostumattoman teräksen käsittelyssä ja teollisen valmistamisen ytimessä. Meillä on kymmenien vuosien kokemus kirkkaiden teräsmateriaalien taitajana ja tuotamme näille aloille sellaisia tuotteita, jotka täyttävät kaikki vaatimukset koko tuotteen eliniän.

Vuosien saatossa olemme valmistaneet kymmenien erilaisten prototyyppien lisäksi mm. jalustoja, säiliöitä, putkistoja, runkopalkkeja, pesureita, huuvia, ilmanohjausrakenteita, laitteiden suojarakenteita, sellupesurien osia sekä laiterunkoja. Meillä on myös laaja yhteistyö- ja kumppanuusverkosto, josta löytyy tarvittaessa erityisosaamista vaativiin prosesseihin.

Lasertekniikka vaikuttaa tuotantoprosessiin

Käytössämme on mm. hitsaava ja leikkaava 3D-lasertyöstörobotti, joka mahdollistaa vaativien ohutlevyrakenteiden valmistamisen. Laserhitsauksessa hyödynnämme myös hybridihitsausta, jossa laserhitsaukseen on yhdistetään perinteinen MIG-virtalähde. Laserrobottia hyödyntämällä voimme suunnitella ja valmistaa osakomponentit sekä vaativat toimilaiterakenteet ilman tuotantomenetelmien rajoituksia.

Lue lisää lasertyöstöstä

Poikkeuksellista materiaaliosaamista

Lämmöntuonti materiaaliin pystytään laserhitsauksessa hallitsemaan perinteisimpiä hitsausmenetelmiä tarkemmin. Tällöin hitsattavan kappaleen muodonmuutokset ja sisäiset jännitykset jäävät vähäisiksi. Laserhitsaukselle tunnusomaista on myös korkealaatuinen ja kapea sauma, joten sauman viimeistelyn tarve vähenee.  

Modernin hitsaavan lasertekniikan hyödyntämien työstössä asettaakin erityisiä vaatimuksia myös muulle tuotantoprosessille. Tällaiset tuotteet vaativat paljon esimerkiksi pintakäsittelyltä, joka on laadullisesti ollut aina yksi High Metalin tärkeimpiä osaamisalueita.

Myös särmäämiseltä laserhitsaus vaatii paljon enemmän kuin muut hitsausmenetelmät. Koska ilmarakoja ei ole, nousee ammattiosaaminen särmäyspuolella aivan uuteen merkitykseen. Sama on mankeloinnin kanssa. Juuri ammattitaitomme ja osaajiemme kautta takaamme onnistumisen haastavissakin projekteissa.

Todistettua osaamista jo yli 70 vuoden ajan

Vuosien saatossa olemme kehittäneet ja toteuttaneet asiakkaillemme lukuisia innovatiivisia menestystuotteita niin kotimaisille kuin kansainvälisille markkinoille. Lue tarkemmin toteuttamistamme ratkaisuista referenssit-sivulta!